Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco obecného o andulkách

Třída: Ptáci
Řád: Papoušci (Psittaciformes)
Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)
Druh: Andulka vlnkovaná (Melopsittacus undulatus)
Výskyt: Austrálie
Velikost: Přibližně 18-22 cm včetně ocasu (přičemž je délka křídel cca 10cm a délka ocasu také cca 10 cm)
Hmotnost: 30 - 40 g
Velikost kroužku:  4,2 mm
Počet vajec: 4 - 6
Inkubační doba: 18 dnů, 2-3x ročně
Rozlišení pohlaví: Samec má modré ozobí, samička má ozobí světlé modro-bílé až hnědé.
Potrava: Krmivo pro drobné ptáky ovoce a zelenina.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář